TR | EN
Extremadura Üniversitesi Öğretim Üyeleri Fakültemizde Seminer Verdi.
7.05.2024
Öne çıkan görsel

İspanya Extremadura Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü ile Fakültemiz Tarım Ekonomisi Bölümü arasında geçen yıl yapılan Erasmus Anlaşması kapsamında gelen misafirlerimizi ağırladık. Extremadura Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Beatriz Corchuelo Martínez-Azúa ve Prof. Dr. Francisco J. Mesias’ın 7 Mayıs sabahı Dekanımız Prof. Dr. Onur Koyuncu’nun ofisinde başlayan Fakülte ziyaretleri, öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleşen seminerle devam etti. Prof. Mesias, Tarımda Sürdürülebilirliğin Ölçümü konusunda verdiği yaptığı sunumunda, sürdürülebilirlik ölçümünde kullanılan farklı yöntemleri ve kriterleri anlatarak, İspanya’da önemli bir tarımsal üretim alanı ve sistemi olan Dehesa ekosistemi için gerçekleştirdikleri çalışmayı paylaştı.

 

Prof. Dr. Beatriz Corchuelo Martínez-Azúa ise tarıma dayalı gıda işletmelerinin inovasyon performanslarına üzerinde etkili olan pazara odaklanma stratejileri ve organizasyon yapılarını araştırdıkları saha çalışmasını ve kurdukları teorik modeli anlattı.

 

Seminerler arasında ve sonrasında öğretim üyelerimizle tanışma ve ortak konuları tartışma fırsatı bulan Extremadura Üniversitesi öğretim üyeleri, öğleden sonra Üniversitemiz ana yerleşkesine giderek ARUM, ETTOM ve Erasmus ofislerini ziyaret etti. ARUM ekibinden laboratuvarlarda bilgi aldı.